Desinfec't 2017

Met een virusvrije computer het nieuwe jaar in, wie wil dat niet ? Onlangs viel de Nederlandse uitgave van C'T Magazine (maandelijks magazine voor computer techniek) op de mat bij Automatux. Het jan/feb 2017 nummer wordt deze keer geleverd met een opstartbare DVD met daarop veel antivirus-tools. Beter bekend als de Desinfec't DVD.

De Desinfec't 2017 DVD is opstartbaar en kan uw systeem buiten Windows om op virussen scannen

Als ondernemer of particulier begint u het nieuwe jaar bij voorkeur met een schone computer. Als u verdachte activiteiten op uw computer heeft geconstateerd of u hebt een sterk vermoeden dat het besturingssysteem gecompromitteerd wordt door malware of een virus is het raadzaam om daar zo snel mogelijk iets aan te doen.

Virusactiviteit is niet wijder verbreid als vroeger, maar de schade die moderne virussen aanrichten zijn vaak ernstiger. Zo zijn er ransomware virussen die na infectie de gegevens op uw computer versleutelen en onbereikbaar maken, totdat u een geldbedrag (vaak in bitcoins of ander digitaal betaalmiddel) op een anonieme rekening van criminelen hebt gestort. Zelfs dan hebt u niet de garantie of uw gegevens weer ontsleuteld cq leesbaar worden..

 

Voorkomen is beter dan genezen ! Maak regelmatig backups en houdt uw computers virusvrij

Hoe u de Desinfec't 2017 DVD kunt gebruiken wordt in een aantal artikelen in C'T Magazine beschreven. U hoeft er geen IT-expert voor te zijn, zo belooft men. Het leek Automatux een goede tip om 2016 mee te besluiten, want voor nog geen 7 euro haalt u drie antivirus programma's met 1 jaar gratis updates in huis.

 

Automatux geeft nadrukkelijk geen ondersteuning bij het gebruik van de desinfec't dvd.
Mocht u anderszins hulp willen inroepen bijv. bij het maken van backups, virusvrij maken of reparatie van uw computer, dan kunt u uiteraard contact opnemen voor een afspraak.

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.