Asus ROG reparatie

Vervanging van een defecte harddisk in een gameconsole

Onlangs kreeg Automatux een fraaie desktop(game)computer voor reparatie aangeboden. Het betrof een Asus ROG G20 uit 2015, een Windows desktop die vanwege de krachtige videokaart NVidia GTX960 en stille eigenschappen (zo heeft de pc een robuuste externe voeding) populair is onder gamers en grafische professionals. Deze computer startte niet op naar Windows 10, maar gaf een harddisk boot failure. Een reden tot zorg !

Harddisk boot failures kunnen zowel een software- als hardware-oorzaak hebben

Na een SMART diagnose bleek dat de harde schijf vanwege input/output errors onleesbaar en hardwarematig defect was. Daar de klant van de belangrijkste data een backup had, werd besloten om de harde schijf te vervangen en in dit geval geen datarecovery toe te passen.

De Asus ROG G20 is voorzien van een SSHD harddisk. een kruising tussen een SSD en traditionele SATA harddisk

De defecte harddisk bleek een Seagate Firecuda; een hybride SATA 3.5" 7200rpm harde schijf die naast 1TB traditionele opslagruimte (bij 64MB memorycache) een snelle SSD cache heeft van 8 gigabytes. Nadat het nieuwste type van deze harddisk was geplaatst werd een schone installatie van Windows 10 uitgevoerd inclusief driver installatie.

Heeft u een soortgelijk opstartprobleem met uw gameconsole of gamecomputer ? Neem dan contact met Automatux op voor een diagnose en spoedige reparatie.

Spaar het milieu. Schrijf uw gameconsole niet af bij een harddisk probleem. Laat het fixen door Automatux en verklein de afvalberg van afgeschreven elektronica.