Internet via stopcontact

Met Powerline adapters brengt Automatux internet via het wandstopcontact op uw werkplek

Een thuiswerker had last van een zwak wifi signaal in zijn thuiskantoor, omdat de afstand tot de modem te groot was. Zodoende kon hij alleen in de woonkamer fatsoenlijk op de laptop werken.. Automatux stelde voor om met Powerline het internet zonder enige vertraging vanaf de modem (meterkast) naar de werkplek op etage te brengen.

Wanneer u een zwak wifi signaal ontvangt op uw werkplek kan Powerline een uitkomst bieden. Powerline breidt het netwerksignaal vanaf uw modem uit via een zogeheten bridge en brengt dit signaal met een speciale adapter (met stroomstekker) over op uw electriciteitsnet. Overal waar stopcontacten aanwezig zijn is het in principe* mogelijk.

Powerline is bijna overal in huis of op kantoor mogelijk

Via de afgebeelde Powerline set van TPLink kan ook het wifi netwerk worden uitgebreid, omdat de ontvangst adapter tevens kan ingesteld als wifi replicator. Waar de lancune in draadloze snelheid zich voordeed, wordt dus een 2e wifi accesspoint gecreëerd waar u laptop en smartphone zonder vertraging mee kunt verbinden. Twee vliegen in één klap dus !

Via Powerline kunt u ook wifi uitbreiden in uw pand

*Er zijn een aantal voorwaarden bij de toepassing van Powerline :

  • Er moet een vrij wandstopcontact aanwezig zijn in de buurt van de modemrouter
  • Het is absoluut noodzakelijk dat beide stopcontacten onder dezelfde stroomgroep vallen
  • De tweede powerline adapter bij voorkeur op een wandstopcontact op uw werkplek (mag ook in de buurt, want met juiste powerline-set kunt u tevens via wifi verbinden)
  • Powerline adapters dienen niet via een verdeeldoos met het stroomnet verbonden te zijn

Bent u het zwakke wifi signaal bij uw werkbureau meer dan zat ?

Bij voorkeur wilt u een nette oplossing zonder boorgaten of kabelgoten, maar u heeft geen idee hoe u internet via het stroomnet moet toepassen ?

Roep dan de juiste hulp in en neem contact op met Automatux, zodat hij kan bezien of Powerline in uw situatie uitkomst biedt.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
7 + 3 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.