Nieuw mainboard

Reparatie van een gaming PC

Een particulier vroeg ondersteuning voor een gaming pc die niet meer reageerde op de poweron knop. Onsite stelde Automatux vast dat de power supply (voeding) goed functioneerde en er ook geen andere oorzaken waren aan te wijzen dan een defect moederbord. De pc werd meegenomen voor reparatie in de werkplaats.

Een dood systeem is meestal het gevolg van een defecte power supply

Vervelende was dat het type mainboard ASRock B150M Pro4 nauwelijks nog in de handel verkrijgbaar was. Evenwel bleek de opvolger van het oude mainboard ASRock B250M Pro (met een iets nieuwere Intel chipset) een goede vervanging te zijn, zodat een herinstallatie van Windows 10 onnodig bleek.

Nadeel bij online aankopen is de service responstijd

Deze computer was online gekocht bij een bedrijf in het verre zuiden des lands. Vaak biedt een online aankoop financieel voordeel, maar er kleeft natuurlijk het nadeel aan dat ondersteuning veelal moeilijker is te verkrijgen. Het apparaat opsturen is dan een optie, maar er gaan dan al snel enige weken voorbij voordat men het apparaat terugkrijgt.

Voor een snellere reparatie belt u Automatux

Gelukkig kan men dan een beroep doen op een snellere service, want binnen een week kon Automatux de gerepareerde pc retour brengen.

Vermoedt u een hardeware defect aan uw online aangekochte desktopcomputer of laptop en u wilt het apparaat niet te lang missen voor reparatie ? Neem dan contact op met Automatux.

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
7 + 11 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.