datarecovery

Datarecovery

Automatux hielp een particulier onlangs bij datarecovery van een 3TB harddisk

Een particulier benaderde Automatux onlangs in verband met zijn defecte harde schijf met daarop een schat aan persoonlijke data. Hij had zich reeds goed verdiept in het probleem, welke na eigen research naar zijn idee was gelegen in een defecte pcb (wat uiteindelijk ook juist bleek). De PCB is de groene printplaat die aan de onderkant van conventionele harde schijven is aangesloten. Deze pcb regelt ondermeer de werking van de harde schijf zoals opspinnen en de aansturing van de lees- en schrijfkoppen.

Al mijn data kwijt..

Data herstel bij een onleesbaar geworden externe 2.5 inch USB3 harddisk

Onlangs bood een klant een onleesbare Verbatim 2.5" USB3 harde schijf aan voor dataherstel. Alle gegevens van de klant (documenten, afbeeldingen, enz) stonden er opgeslagen en zij had geen reservekopie.. reden tot paniek dus.

Automatux kon vaststellen dat de harddisk niet werd geinitialiseerd in Windows noch Linux. Na verder onderzoek bleek dat de bestandstoewijzing op de harddisk in een RAW bestandsformaat stond. Een probleem wat overigens vaker voorkomt bij SD kaarten dan bij harde schijven.

Pagina's

Abonneren op RSS - datarecovery