Laptop APK en upgrade

Een wat oudere laptop kreeg een upgrade met een nieuwe accu en een snelle SSD.

Automatux gaf een Asus laptop een snelheidsupgrade door de SATA harddisk te vervangen met een SSD geheugendisk.

De laptop moest continu aan de voedingsadapter blijven aangezien de accu, die bij deze type laptop in de behuizing is ingebouwd, na jarenlang gebruik niet meer wou opladen. Automatux stelde voor om deze te vervangen met een nieuwe accu.

De Windows installatie werd 1-op-1 overgezet op de ssd zodat alle gegevens en programma’s van de klant behouden bleven.

Bij het vervangen van de accu werd tevens de koelingsventilator stofvrij schoongemaakt voor een betere koeling van de processor en grafische chipset, wat in combinatie met de SSD tot nog betere prestaties zal leiden.

De vrijgekomen 500GB SATA harddisk werd als logisch station in ntfs geformatteerd en in een 2.5” USB-3.1 behuizing ingebouwd, zodat de klant deze voortaan als externe harde schijf kon gebruiken voor het maken van backups.

Tenslotte werd nog een zogeheten image van de overgebrachte installatie op de ssd weggeschreven naar de externe harddisk. Wat een eventuele herinstallatie van Windows 10 in de toekomst aanzienlijk versnelt.

Als u denkt dat uw laptop ook wel eens aan een onderhoudsbeurt toe is met daarbij wat tuning voor een snellere werking, neemt u dan gerust contact op met Automatux.