Linux migratie

Win2Lin - hoe een 10 jaar oude laptop nieuw leven werd ingeblazen met het besturingssysteem Linux

Een laptop is onlangs nieuw leven ingeblazen met Linux. Windows XP is geen reden om uw laptop weg te doen. Het handelde hier om een in 2005 gefabriceerde HP Compaq NX-9030 laptop met een Intel Pentium M 1.6 GHz processor, 512MB werkgeheugen (480MB bruikbaar) en een 40GB IDE harddisk. Een degelijk bedrijfsmodel. De accu was nog in redelijk goede staat was met een werkbare accutijd van zo'n 2 uur.

Het geinstalleerde besturingssysteem Windows XP heeft de tand des tijds niet doorstaan. Lees ook het blogbericht over het einde van de Microsoft ondersteuning. Het is bijzonder onveilig om u nog langer met XP op het internet te begeven.

Begeef u niet langer op het internet met een Windows XP computer

Uit enkele tests bleek dat Lubuntu Linux een goede vervanger zou zijn voor Windows XP. Aldus voerde Automatux daarvan een installatie uit. Nu kan de klant de laptop weer veilig op het internet gebruiken.

Een extra voldoening is dat de feitelijk afgeschreven hardware voorlopig niet naar de recycling hoeft. Dikke kans dat deze Linux laptop nog jaren meegaat. Een milieubesparende oplossing dus !

Met Linux is uw computer vrijwel immuun tegen virussen en malware

Gunt u uw oude computer graag ook een second life ? Neem contact op met Automatux om naar de mogelijkheden te informeren.