Einde support Windows 8.1

Op 10 januari 2023 (volgende week) eindigt de productondersteuning voor Windows 8.1. Windows 8.1 kwam destijds op 27 oktober 2013 als enigszins verbeterde opvolger uit van het niet zo populaire Windows 8.

Na 10 januari worden er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht voor het product. Als u nog steeds gebruik maakt van Windows 8.1 op uw nog goedwerkende desktop- of laptop computer, raadt Automatux u met klem aan een upgrade uit te voeren naar Windows 10. Dit om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is. Bovendien maakt Windows 8.1 uw computer dan kwetsbaar voor hackers en virussen.

Als Windows geen beveiligingsupdates ontvangt is uw systeem kwetsbaar op het internet

Vaak blijken Windows 8.1 computers evengoed op Windows 10 te kunnen draaien, maar soms is een enkele hardware upgrade nodig om dat mogelijk te maken. In alle gevallen is het raadzaam om een upgrade van Windows omzichtig uit te voeren zodat u geen persoonlijke documenten kwijtraakt.

Veel Windows 8.1 computers kunnen prima overweg met de nieuwste Windows 10

Als u niet goed weet of uw computer geschikt is voor Windows 10 of hoe u zo'n upgrade moet uitvoeren dan kunt u Automatux inschakelen voor professionele hulp. Neemt u dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

Spaar het milieu. Schrijf uw computer niet af omdat het besturingssysteem niet langer wordt ondersteund. Laat het besturingssysteem upgraden door Automatux en verklein de afvalberg van afgeschreven elektronica.

 

Werkt uw computer op Windows 8.1 ?

  • Druk met de linkermuisknop op de startknop terwijl u tegelijkertijd de R op het toetsenbord indrukt.
  • In het tekstvak bij het vergrootglas wat verschijnt, typt u de volgende letters in winver en daarna drukt u op Enter.
  • In het zoekresultaat verschijnt winver.exe en vervolgens klikt u met de linkermuisknop op winver.exe
  • Winver zal aangeven welke versie van Windows op uw computer/laptop draait.