Ubuntu Linux 14.04 is daar

Nieuwe Ubuntu Linux is doorproefd en betrouwbaar

Op donderdag 17 april kwam de nieuwe versie 14.04 LTS (Long Term Support belooft 5 jaar beveiligingsupdates) van Ubuntu Linux uit. Het is een fraaie voortzetting die vooral mikt op stabiliteit en verbetering van de bureablad omgeving.

Het bureaublad en de Unity interface zijn niet grondig gewijzigd ten opzichte van de vorige Ubuntu 12.04 LTS. Toch zijn er onder de motorkap tal van verbeteringen uitgevoerd die de bediening veraangenamen. Eerder aangekondigde wijzigingen aan de init.daemon Upstart en de displayserver X.org zijn uitgesteld. Zulke meer ingrijpende wijzigingen zijn vanaf versie 14.10 te verwachten.

Juist omdat er met name gekozen is voor doorproefde en stabiele versie's van programma's maakt Ubuntu 14.04 een strakke en solide indruk. Automatux heeft op een testsysteem na 5 dagen nog geen fout kunnen bespeuren. Al met al is deze nieuwste Ubuntu versie bijzonder geschikt voor particulieren alsook zakelijk gebruikers.

Graag helpt Automatux u bij een overstap naar dit geweldige besturingssysteem; bijvoorbeeld om uw onveilige Windows XP computer een tweede leven te geven (!). Neemt u dan gerust contact op.

Reactie toevoegen